ABOUT/ ACERCA DEL BODY WEATHER


Body Weather is a comprehensive performance training founded by Min Tanaka in Japan. This performance practice and training investigates the intersections of bodies and their environments.
Intended for actors, dancers and all those interested to deepen their knowledge of the body, this work demands a thorough reexamination of the body and movement within different and changing environments in order to improve our individual backgrounds . It doesn’t requires great experience, the only requirement is to take the workshop   seriously and rigorously. 
 
Basically is divided in three parts:
1. What we call M.B.(mind and body/muscles and bones) Strong mind and body, muscles and bones training rhythmical and dinamic with music. Observe the relationship between mind, bones, joints and the use of energy. Coordination work of the body in motion. Proprioception exercices where Step by step the movements are becoming more complex, demanding more awareness. Confronting our limits and going beyond. Investigating the relationship between strength and flexibility, and our relationship with the earth and sky.

2.
Manipulation. A series of specific stretching and relaxation exercises concerned with breathing and alignment, done in couples with an active and deep breathing, body allignment and relaxation, exchanging passive and active roles. Embodying the other's body.

3. Exploration work designed to sharpen focus and develop imagination and expression through the body, which includes among others: motionsegmentation, study of different speeds in relation to the body and space and  sense of time. Emphasizing the awarenes and relation with the space and time through many exercises of perception, sensitivity and sensory development. A wide work made in couples by touching, blindness, etc...,to find movement coming from outside us. Accepting the other's proposals in our body in order to become and transform our own body reality. Listening to the space outside and inside the body.
Always searching and finding the real existence and not only movement. Finding vocabulary and language through strong image work in the body. 
 

El Body Weather és un entrenament exhaustiu d'actuació fundat pel ballarí Min Tanak al Japó. Aquesta pràctica investiga en les interseccions del cos i els seus entorns. Adreça a actors, actrius, ballarin/es i a totes aquelles persones interessades  en apronfundir en el coneixement del cos, aquest entrenamnet demana un veritable reexamen del cos i del moviment a diferents i canviants entorns amb l'objectiu de millorar el nostre coneixement i trencar els nostres habits. No requereix de gran experiència sino disposar d'una actitud seria i rigurosa amb el treballa propossat.

 

sicament es compossa de 3 parts:

 

1. El que anomenem "MB" :(mind and body, muscles and bones en anglès / ment i cos, músculs i ossos): Rigurós entrenament que busca un equilibri entre  la ment i el cos, els muscles i els ossos a través de la dinámica y el ritme. Pas a pas, els moviments es construeixen orgánicamente demanant cada vegada més complexitat, més atenció i escolta, especialment quan dos o més  moviments opossats s’han de fer simultaniament. Els habits i les maneres de fer de cadascun apareixeran. Les observarem, investigarem i ampliarem els límits. Parlant amb les articulacions i els muscles, amb moviments molt petits, portant la conciencia a la fibra muscular el cos modificarà la gravetat i ballarà. És un treball energètic, dinàmic i rítmic de moviment que es realitza amb música i que apunta cap a l'observació de la sensibilitat cinestèsica i el potencial de la coordinació del cos en moviment, fent un especial enfasi en la relació ment i cos; alhora que desenvolupa la força, la resistència, la flexibilitat i la connexió amb la terra.

 

2. La manipulació: Serie d’estiraments i relaxació especifica amb consciència de la respiració i l’alineació. Realitzada en parelles i també individualment, intercanviant rols actius i pasius. Habitant el cos de l’altre i deixant entrar l’entorn en el nostre. Interioritzant l’exterior. Més enllà de ser un estirament entre dues persones, planteja una relació on deixar-se en mans de l’altre per tal d’arribar a llocs on no arribariem sols. Es realitza amb una respiració profunda on la parella ens pressiona y estira diverses parts del cos. Es treballa des de la pell, las fascies, la musculatura i les articulacions, i la parella ens ajuda a través de la respiració i el ritme a travessar els nostres limits.

 

3. l’Exploració: Dissenyat per afinar el focus i desenvolupar el que entenem vulgarmente per l’expressió a través del cos. El treball engloba un entrenament sensitiu i el descobriment del moviment a través d’imatges. Moviment a través de la imatge corporal, sempre buscant l’autèntica flama i l’origen de la imatge. No com a forma fixe sino com una existència que es manté sempre en moviment i segueix buscant i buscant.

Multiples exercicis per desenvolupar la sensibilitat, l’escolta i la imaginació. Exercicis de percepció i treball sols i en parella. També hi ha un treball exhaustiu de deixar-se moure per l’altre, de treballs amb els ulls tancats per accedir a una escolta més precisa, i d’estudi del temps, tant el temps interior com l’exterior.  En la mesura del possible molts dels treballs es realitzaran en entorns oberts en la natura i també en espais no teatrals.

Andrés Corchero

 


 No hay comentarios:

Publicar un comentario

Body as Evidence 2024 Electric Lodge Theatre Los Angeles To be premiered in Barcelona Grec Festival July 11, 12, 13 / 2024           Critic ...